Har du noen gang slitt med kredittkortgjeld? Eller tar det bare lang tid å betale ned det utestående beløpet på kredittkortet ditt? Har du kanskje gjeld på flere forskjellige kredittkort samtidig? Kanskje har du kjøpt produktet på avbetaling på flere steder samtidig?

Situasjonen er langt fra ukjent og her i Norge handler vi forholdsvis ofte og nokså mye på kreditt – det er et faktum. Men, problemet med situasjonen som de vi beskriver ovenfor er at man ofte mister oversikten og at purregebyr og inkassogebyr gjør hele situasjonen mye mer kostbar og mye mer uoversiktlig.

Så da er spørsmålet: hva gjør man når man har utviklet skrekk for vinduskonvolutter? Jo, man må naturligvis finne frem kosten og rydde opp i rotet! Det er nokså enkelt og man kan gjøre dette nokså kjapt ved å søke om et forbrukslån. Et forbrukslån kan man søke om på en rekke forskjellige plasser, men før man kommer så langt er man nødt til å skaffe seg en oversikt over hvor mye penger man er skyldig på de forskjellige plassene.

Deretter søker man om et forbrukslån som er tilstrekkelig stort slik at man får betalt ned gjelden på de forskjellige plassene, og deretter konsentrerer man seg helt og fullt om å betale ned forbrukslånet så raskt som mulig. Dette er egentlig bare en enkel form for refinansiering og vil naturligvis gjøre hverdagen billigere og mer oversiktlig. Når man har kredittgjeld på flere forskjellige plasser betaler man naturligvis også termingebyrer til flere forskjellige plasser og dette kan fort bli på flere hundre kroner i måneden. I tillegg får man fakturaer fra alle kanter og dette fører til syvende og sist til at den økonomiske situasjonen blir helt uholdbar og veldig vanskelig å holde kontrollen på.

Ved å samle sammen alle utgiftene i et større lån får man kontroll over økonomien igjen og man får en fast nedbetalingsplan – og når man er ferdig med den er man gjeldsfri – i hvert fall når det kommer til kreditt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *