informasjon online

Når man skal finne informasjon i dag er det ikke så mange lenger som tyr til bøker, for det kan virke som at Google og Wikipedia har tatt innersvingen på den gode gamle boklærdommen – og her er unntaket naturligvis de som jobber innenfor fagfelt som krever omfattende informasjon eller mennesker som går på skole, for der lever boklærdommen i beste velgående!

Nettet er en omfattende informasjonskanal, det er det ingen som helt tvil om, men det er jo heller ingen som er i tvil om at informasjonen vi kan finne der er av høyst variabel karakter. Det er derfor viktig å være sikre på at den informasjonen man finner frem til holder et nivå som er godt, og at man heller ikke tar alt det som står å lese på nett for god fisk. Det finnes mange skøyere der ute eller mennesker som gir råd som de rett og slett ikke er kompetente til å gi.

I dag er for eksempel økonomi et høyaktuelt tema for mennesker å søke på og det er mange som er nysgjerrige på hva som skjer i Norge og verden forøvrig rent økonomisk sett. Her finnes det naturligvis et enormt utvalg med meget sterke kilder, men ofte vil man oppleve at disse er skrevet i en slik språkdrakt at Ola og Kari Nordmann ikke har muligheten til å skjønne hva som står skrevet, med mindre man har en eksepsjonell forståelse for dette eller har en økonomisk utdanning.

Det gjelder da å finne pålitelige kilder som er velskrevet, men som samtidig presenterer materialet på en slik måte at det er til å forstå.

Tenker du på å lage en egen side om et bestemt tema? Da er det viktig at du holder deg til noen kjøreregler: kan du i det hele tatt noe om temaet du skriver, eller er du bare interessert i det? Forsøk i alle fall å opparbeide deg litt kunnskap om emnet og presenter det gjerne på en slik måte at du for eksempel kan forenkle det i forhold til andre nettsider. Det er mange som er ute etter artikler som er lett å forstå men som samtidig er informative.

Tenk også på hvilket emne du skriver og hva du faktisk skriver om. Å skrive om fotball er ikke spesielt farlig, men om man skriver på en nettside som for eksempel inneholder medisinsk informasjon er det liten tvil om at man skal tenke seg nøye om før man kommer med eventuelle råd og tips. Det kan være mennesker der ute som tar alt det du skriver for god fisk og da vil du risikere å påfære andre mennesker skader eller plager med det du publiserer. Dette er noe man naturligvis også skal tenke på som leser og det er derfor vi har publisert denne artikkelen.

Hvis vi skal komme tilbake til økonomi som tema så har man også der et ansvar som skribent, men naturligvis er ethvert menneske ansvarlig for sine egne handlinger. Også når det kommer til økonomi er det viktig at man som skribent støtter seg på pålitelige kilder, samt at man skriver i runde vendinger og ikke er altfor bombastisk.

Lykke til på nettet både som leser og skribent – det er behov for mye god informasjon fortsatt, og det er bare å fortsette å legge ned mer hardt arbeid for å opplyse mennesker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *