Av og til er vi nødt til å komme med noen litt informative artikler som ikke kun omhandler bøker, og denne gangen skal vi komme med et lite kort tips som går på økonomi.

I dag kom det frem i en artikkel på Hegnar.no at netthandelen tar over og at flere og flere handler på nett, men dessverre er det slik at ikke alle er klar over farene med å bruke sitt vanlige bankkort til å gjøre opp for seg. Når du handler på nett er det jo et faktum at du forhåndsbetaler – altså at du betaler for en vare som du ikke får der og da, men som vil sendes til deg senere.

Har du tenkt på hva som skjer hvis nettbutikken du handler fra går konkurs før du har fått varen din? Du tenker vel kanskje at du får pengene refundert, men det kan du være nokså sikker på at du ikke får. Ved en konkurs er det de som har mest penger utestående hos en bedrift som får dekket sitt først, og det betyr at det som oftest ikke er penger igjen til de minste kreditorene, altså kundene.

Er du smart betaler du derfor alle varer du bestiller over nett med kredittkortet ditt, for da vil du være beskyttet av kredittkjøpsloven, og i sammenhenger som dette er dette et lovverk som er din aller beste kompis. Du er 100% beskyttet mot konkurser når du forhåndsbetaler med kredittkort og leverandøren av varen går konkurs. Du retter et krav mot konkursboet, får avslag derfra og retter deretter henvendelsen til banken som har gitt deg kredittkortet ditt. De vil da måtte refundere pengene til deg og du kan da eventuelt bestille varen fra et annet sted. Tenk bare på hvor mye penger det kan bli hvis du bestiller et kjøkken eller en baderomsinnredning over nett…

Det kan bli skremmende kostbart for deg men dette kan du lese mer om i denne artikkelen, og her får du også se hvilken rolle forbrukslånet kan ha sammen med kredittkortet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *