Hei der! Har du kanskje begynt å planlegge sommeren eller har du rett og slett bare tenkt å ta ferien slik den faller seg? Uansett hva du tenker å gjøre eller hvor du skal så må du passe på at du har med deg den rette litteraturen. Vi snakker det selvsagt om de mange reisebøkene som finnes, og det finne virkelig mange gode. Du må bare finne de som passer til ditt formål!

Om det er en festivaltur du skal på i sommer eller om det er en sydentur så er det bestandig kjekt å vite litt om det landet man skal reise til. Det gjør turen og opplevelsen rikere, og det er noe man bestandig skal forsøke å etterstrebe.

Joda, det er deilig å ligge på stranden eller ved bassengkanten å late seg etter en hektisk vår – det er det ingen tvil om – men hvorfor ikke ha en bok i hånden hvor du kan lære litt om den kulturen du for øyeblikket er en del av. hvilken mat spiser de der? Hvilke drikker liker de best? Hvorfor ikke finne deg en bok som gir deg oversikten over gode restauranter i nærområdet, slik at du kan komme deg ut å oppleve ekte lokal mat? Det er slike ting som er med på å sette en prikk over i’en når man er ute på reise, og dette er det viktig at man har i bakhodet.

Man oppfattes dessuten også som litt mer kultivert, høflige og interesserte hvis man kommer til et fremmed land men allikevel vet litt om det. Det kan vi jo bare tenke oss selv, og hvor mange ganger har man ikke møtt utlendinger når man selv har vært på ferie hvor disse har vært i Norge? Det skjer hele tiden, og det er noe besnærende med det. De kan masse om Norge og har vært både her og der, og er oppriktig interesserte.

Og når vi er inne på bøker: finn deg gjerne en bok med noen gloser i. Det er bestandig høflig å si takk og vær så snill på deres eget språk. Du får kanskje litt ekstra service tilbake da de kanskje tenker: ‘Oj, så morsomt at de har lært seg å si takk på spansk!’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *