Mengden nordmenn som har begynt å trade på fritiden sin eller som prøver å virkelig lage seg et levebrød ut av dette er i sterk vekst, og med drømmer og utsikter om rask og høy profitt er kanskje ikke den voksende populariteten spesielt merkelig.

Å si at mange lykkes er imidlertid en sterk overdrivelse og det er utvilsomt flere som mislykkes enn som lykkes, og årsakene til det er ganske enkle: manglende kunnskap, strategi og ærlighet med seg selv er viktige faktorer som ofte ignoreres.

Ærlighet varer lengst er det noe som heter, både overfor andre men spesielt også overfor seg selv. Dette er det mange som glemmer når de skal trade og dette skal vi gi et godt eksempel på her. Når man trader og mislykkes i større grad enn man lykkes så er erkjennelsens time kommet. Man skal da innrømme at man gjør feil, gjør dårlige avgjørelser og at man ikke har kunnskap pr. dags dato til å drive med det man gjør. Man har da egentlig bare ett valg, og det er å avslutte tradingen for godt, eller å avslutte tradingen midlertidig for å kunne lese seg mer opp på strategier og planlegging.

Dette er svært undervurdert, og det er viktig at man hele tiden befinner seg i mental balanse når man holder på med dette. Man skal trade med hjernen og ikke hjertet. Jakten på en profitt som er større enn den man allerede har kan være svært ødeleggende, og kan en slik handling kan fort føre til et tap i stedet for en gevinst som tross alt var ok. I cfd handel kan profittene fort bli over 10% og noen ganger betydelig mer, og dette skal man tross alt si seg fornøyd med. Blir man grådige er veien til ruin utrolig kort, og det er det mange som kan bevitne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *